2011. augusztus 26., péntek

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) hírek és előzetes

Az új Counter-Strike hivatalos bejelentése egy jó ideje váratott magára, holott évek óta tudta mindenki, hogy az új rész már készül a Valve boszorkánykonyhájában.
Ma már egy trailerrel és gameplay-jel is előrukkoltak a készítők, amit érdemes megtekinteni.




Gyökeres változtatást nem fogunk kapni, ami megérthető hiszen egy jól bevált receptet megváltoztatni nagyon kockázatos döntés lenne, és akár több rajongót is veszíthetnének ezzel a húzással, mint amennyi újat szereznek a fejlesztők.
Az IGN állítása alapján cross platform játékot kapunk (ez azt jelenti, hogy mind XBOX 360, mind PS3, mind pedig PC játékosok egymás ellen nyomulhatnak). A mérkőzéseket a GO matchmaking rendszerével bonyolíthatjuk majd le, így a a beépített rangsorfigyelő rendszernek köszönhetően a hasonló szintű játékosokkal fogunk együtt játszani. A PC-s és a konzolos verziók közötti egyik nagy különbség, hogy a PC-sek tudnak egyéni beállításokkal meccset kreálni, melyek segítségével a Valve ugyanolyan flexibilis lehetőségeket biztosít, mint a Source esetén. A konzolosok ezt nem tehetik meg.

A grafika változott, amint látjuk nem lesz túl csicsás, bár kicsit élettel telibb színeket használhatnának benne. A fegyverek maradnak, sőt kiegészülnek még pár új darabbal (pl. molotov koktél), és ezentúl is kör elején kell bevásárolnunk gyilkolóeszközeinket. Sajnos célzás "most sem lesz", bár ezt felfoghatjuk CS hagyománynak is :)

Amint láthatjuk, a Valve nem ezzel a játékkal akarja megváltani a világot - és a BF3, valamint az MW3 mellett elég nehéz lesz érvényesülni a játéknak, de mint ezt ők is hangoztatták ez még nem a CS 2. Annak pedig örülhetünk, hogy a régi, megfáradt sorozat vérfrissítést kap.

A végére pedig egy in-game videót hagytam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése