2011. augusztus 27., szombat

A Razer ígérete..

A gyártók a dizájn és technológia helyett a kiszervezésre és a költségcsökkentésre koncentrálnak, emiatt az ágazat az innováció tekintetében súlyos válságba került. A játékkonzolok ezt a helyzetet kihasználva magukra vonták a fejlesztők és játékosok figyelmét, aminek az eredménye az lett, hogy a multiplatformos játékok PC-s portja alaposan elmarad a konzolos változat mellett.



A Razer válasza minderre a Razer Blade, egy teljesen alumínium házba burkolt játékos laptop, mely „valódi hordozhatóságot, hihetetlen teljesítményt és teljesen új, forradalmi felhasználói felületet” kínál. A hivatalos anyag szerint a Blade olyan modern mérnöki és technológiai vonalat képvisel, amellyel a világelső hardvergyártó technológiai és a tervezési innováció terén új életet lehel az egész PC-s iparba, és arra bátorítja a játékosokat és fejlesztőket, hogy térjenek vissza a PC-hez, mint elsődleges játékplatformhoz.

A közlemény rámutat, hogy a mai, játékra tervezett hordozható eszközök gyártói a behatárolt forma és a megkívánt teljesítmény miatt a hordozhatóság terén kompromisszumokra vannak kényszerítve, így, bár ezeken gépeken jól futnak a játékok, vastagságuk több mint öt centi, súlyuk pedig meghaladja a 4,5 kilót. A Razer Blade vastagsága ezzel szemben fele ennyi, 2,2 centiméter, és mindössze 3,1 kilót nyom, amivel egyensúlyt teremt a hordozhatóság és a teljesítmény között, így ez a világ első valódi játékos laptopja.

Az Intellel partnerségben kifejlesztett Blade egy gyors Core i7 processzort és egy nagy teljesítményű Nvidia GeForce GPU-t tartalmaz, a hardvert pedig úgy tervezték meg, hogy képes legyen futtatni a legtöbb mai, nagy gépigényű játékot anélkül, hogy bármit is fel kellett volna áldozni a hordozhatóság terén. Igaz ez a kijelzőre is, amely egy LED-háttérvilágítású, 17 colos panel.

A Blade legnagyobb innovációja a Switchblade User Interface, a Razer többszörös díjnyertes, intuitív felhasználói felülete. Ez 10 dinamikus, adaptív gombot tartalmaz, amellyel a játékbeli parancsok könnyebben kiadhatók, valamint egy LCD-kijelzőt, amely két funkcióval bír: egér használata közben játékbeli információkat jelenít meg, illetve használható ultraérzékeny, multi-touch, játékra tervezett felületként is.

A pontos paraméterek a következők:


  • 2.8 GHz Intel Core i7 2640M processzor
  • 8 GB 1333 MHz DDR3 memória
  • 17.3" LED Backlit Display (1920x1080)
  • NVIDIA GeForce GT 555M, NVIDIA Optimus tehnológiával
  • 2 GB dedikált GDDR5 videomemória
  • beépített HD webkamera
  • integrált 60 Wh akkumulátor
  • 320 GB 7200 rpm SATA HDD
  • vezeték nélküli, 802.11 b/g/n kompatibilis hálózati adapter, bluetooth 3.0
  • dimenziók: 42,7 cm (széleség) x 27,69 cm (mélység) x 2,2 cm (magasság); 3,1 kg súly

A gép ajánlott fogyasztói ára 2799,99 dollár, azaz mai árfolyamon kb. 526 ezer forint, Észak-Amerikában az idei év negyedik negyedévében fog megjelenni.

Forrás: PCGuru.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése